Rosé Cava – perfecte brunchwijn
It’s always wine time.
Deze sprankelende fles bubbels is door zijn framboos-rosé kleur een lust voor het oog. Cava, het Spaanse antwoord op Champagne, is een perfecte bubbel bij chocola, vers fruit en frisse salades. Maar waarom wachten tot het dessert? Rosé Cava past net zo goed bij een luxe brunch, een nazomerse picknick of een herfstige zondagmiddag borrel.
En dat liet ik me geen twee keer zeggen. Afgelopen weekend, tijdens een uitgebreide brunch met vrienden, verse vijgen, stukjes pure chocolade, een schaal druiven, stond er een glaasje rosé Cava naast mijn bord. Hier is wel aan te wennen!
De Rosé Cava Masia de la Luz heeft een subtiele, zachte smaak met aroma’s van rood fruit en een lichte kruidentoon. Bij het inschenken toont hij een mooie, milde mousse. Het drinkt gevaarlijk makkelijk weg... een beetje té makkelijk eigenlijk. En nee, je hebt echt geen feestje nodig om dit te drinken. Met een fles mousserende wijn als deze creëer je gewoon je eigen feestje.
Leuk om te weten: Cava wordt gemaakt volgens dezelfde methode als Champagne, vandaar dat het vaak de bijnaam ‘Spaanse Champagne’ krijgt. Zo’n 90% van alle Cava komt uit Penedès, en er mogen maar liefst twaalf verschillende druivenrassen gebruikt worden, Trepat, de druif in deze fles, is daar één van.
Dus: wil je een keer wat anders? Je vriendin verrassen, een nazomers tuinfeest geven of gewoon je zondagmiddag nét wat feestelijker maken? Dan is de Rosé Cava Masia de la Luz een absolute aanrader. Zelfs mensen die zeggen geen wijn te lusten (ja, ze bestaan) zwichten voor dit glas. Zeker weten.
Proost, op een heerlijke nazomer!